3. بالزامیک سفید و چاشنی سرکه بالزامیک مودنا
چندین سال پیش، سرآشپزها شروع به جستجو برای محصولی با همان ویژگیهای سرکه بالزامیک مودنا کردند، اما بدون همان رنگ تیره، برای اینکه سالادها یا غذاهای آماده را تغییر رنگ ندهند.
چاشنی بالزامیک سفید ایجاد شد و هر چند شبیه به سرکه بالزامیک مودنا بود، اما ویژگیهای متفاوتی داشت. به عنوان مثال، طعم محصول نسبت به سرکه بالزامیک معمولی مودنا میوه ای تر و بدنه کمتری دارد و طعم آن تندتر و کمتر چوبی است.
علاوه بر این، برخی از محصولات با مواد و رویه های مشابه تولید می شوند، اما به دلایلی مجاز به نام سرکه بالزامیک مودنا PGI یا سرکه بالزامیک سنتی مودنا DOP نیستند.
اگر طبق قوانین ایتالیا تولید نشده باشد، یا اگر به همان روشی که سرکه بالزامیک سنتی مودنا تولید می شود اما در همان بطری 3 اونس بسته بندی نشده باشد، باید آن را چاشنی بالزامیک نامید.
این یک منطقه بسیار خاکستری است و اگرچه اشاره کردم که برخی از چاشنی ها بسیار شبیه به چیز واقعی هستند، اما مهم است که هنگام خرید چاشنی های بالزامیک شک داشته باشید، زیرا برخی نیز ممکن است محصولی از مواد کاملاً متفاوت تحت همین نام باشند.
س: تنها دو مورد از سرکه بالزامیک که توسط دولت ایتالیا و اتحادیه اروپا تنظیم و تایید شده است چیست؟
الف: سرکه بالزامیک سنتی Modena DOP و سرکه بالزامیک Modena PGI
س: چه موادی در سرکه بالزامیک سنتی Modena DOP استفاده شده است؟
ج: فقط باید انگور پخته شود.
س: چه موادی در سرکه بالزامیک مودنا PGI استفاده می شود؟
ج : انگور و سرکه شراب. کمتر از 2٪ کارامل برای اهداف تنظیم رنگ اضافه شده است.
س: اهمیت سیستم درجه بندی چیست؟
A: این اولین نشانه کیفیت برای سرکه بالزامیک است و امکان مقایسه قیمت/کیفیت بهتر را فراهم می کند.
س: دلیل گرانی سرکه بالزامیک سنتی مودنا DOP چیست؟
A: هزینه بالای بشکه ها، مواد خام و مدت زمان مورد نیاز برای انتظار قبل از فروش واقعی محصول.